2012-07-27 18:33:09• hírek • Nagykároly.ro

Kastélylakók lettek a kuckósok

Úgy néz ki, hogy végre egy biztos helyet talált magának a nagykárolyi Teodóra kuckója játszóház, hiszen a helyi önkormányzat keretén belül működő kulturális és sportigazgatóság felajánlott egy termet a kuckó számára a Károlyi-kastélyban.

A tavaly indított játszóház először a nagykárolyi magyar ajkú Görög Katolikus Egyházközség parókiáján működött, majd az idei nyári megnyitót (június 25) már a Teremi úton található 5-ös számú óvodában tartották. A költözés a fokozott érdeklődés miatt volt szükséges, hiszen idén megduplázódott a gyereklétszám, a parókia pedig kicsinek bizonyult ennyi gyerkőc számára. Az óvodában csak egy hónapot tölthettek, ezt követően szerencsére jött a mentőöv a kulturális és sportigazgatóság részéről.

Ezek után tehát a kastély főbejáratának jobb oldalán található első teremben lesznek megtartva a kuckó foglalkozásai (játékok, éneklés, origami, kifestők és egyéb érdekességek). A költözésnek hátrányai és előnyei is vannak. A kastélyban ugyanis a gyerekek le kell mondjanak az ebédről és a tevékenységek is csupán 8 és 13 óra között fognak zajlani (az óvodában a mindennapi ebéd mellett 8 és 16 óra között foglalkoztak a gyerekekkel az önkéntesek és a gyakornokok).

Teodóra kuckójának rendszeres látogatói

Az új helyszín viszont annyiban jobb, mint az óvoda, hogy a városközpontban található és a gyerekeknek is biztosan tetszeni fog, hogy a szabadtéri tevékenységek egy igencsak látványos helyszínen fognak zajlani. A tavalyi évhez viszonyítva megnőtt a kuckósok száma, Vadas Krisztián szerint 6 és 20 között váltakozik a gyerekek létszáma, ez napi átlagban hozzávetőleg 12 gyereket jelent.

„A gyerekek nagyon jól érzik magukat a foglalkozásokon, amelyeket közvetlen, családias hangulat jellemez" - vélekedett a lelkész. A 3 és 10 év közötti gyerekeket befogadó kuckót egyébként Vadas Kinga vezeti, rajta kívül viszont gyakornokok (Haller Hannelore, Alexan Xénia) és Haller Anikó óvónő tartják a foglalkozásokat. Emellett Vadas Krisztián játékos hittanórát is tart a gyerekek számára. Az elkövetkező időszakban hetente egy alkalommal román, angol és német nyelven is lesznek foglalkozások a „kastélykuckóban".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: